Ny terrasse med sten og markise

Vi skriver lige nu januar og der ligger sne udenfor. Det fryser næsten 10 grader og de fleste længes nok efter enten en vinterferie eller at komme hen til et sted hvor der er varmt. Personligt har jeg dog helt andre planer.

Til sommer skal vi nemlig rigtig give vores have en skalle. Vi er blevet færdige med at renovere huset, så nu er tiden kommet til alle de ting der ligger ude omkring. Græsplænen er som sådan fin nok, men vi bliver nok nødt til at se om vi kan komme mosset til livs på en eller anden måde. Faktisk har jeg lige købt en snefejemaskine som også skulle kunne bruges til at fjerne mos med. Jeg er dog lidt bange for at den ender med at rive det hele op så der kun er en jordmark tilbage og det gider vi jo ikke se på hele sommeren. Så er mos trods alt pænere.

Anlægge terrasse

Jeg har lavet en aftale med et par kammerater om, at de vil komme og hjælpe mig med at lægge en terrasse med nogle brugte herregårdssten som den ene af de to har fået tilovers. Vi taler om et areal på næsten 200 kvadratmeter, så det er ikke noget der bare lige gøres og slet ikke når det er første gang man prøver det. Jeg har derfor læst flittigt og har forsøgt at tale med venner og bekendte som selv har lagt fliser før, så jeg kan trække på deres erfaringer.

Jeg føler mig egentlig rimelig godt klædt på i form af viden og erfaringer fra andre og de fleste siger, at hvis bare underlaget er godt nok, så kan det ikke komme til at gå helt galt. Så det er den del jeg har koncentreret mig mest om og nu skal jeg bare finde ud af hvor jeg kan leje nogle gravemaskiner billigst muligt.

Sensommeren

Udover at jeg er i gang med at spare sammen til leje af maskiner mv., så skal der også være råd til at købe en markise og nogle havemøbler. Jeg forestiller mig, at jeg kan få bygget en større loungeområde med møbler og overdække, måske endda en udendørs pejs. Så er planen at vi skal sidde der i de lune sensommeraftener og hygge os med rødvin og god ost. Når duggen så falder, så ruller vi markisen ud og hvis det ikke er varmt nok, så tænder vi også for en varmelampe.

Alle disse drømme er nok til at jeg virkelig kan få sparet op og at jeg slet ikke længes efter at komme væk fra vinteren. Jeg glæder mig dog meget til mit sommerprojekt og specielt til at invitere venner og familie forbi når det er færdigt og det bare skal bruges til at hygge.